Qi oplader

Heeft u diverse kabels op uw bureau liggen en liggen zij altijd door elkaar? Dat is erg vervelend en zorgt voor veel frustratie. Het is tegenwoordig mogelijk om in ieder geval uw telefoon draadloos op te laden. Om uw smartphone draadloos op te laden moet u telefoon voldoen aan verschillende eigenschappen. In dit artikel vindt u meer informatie over de Qi oplader.

Wat is een Qi oplader?

De Qi oplader zorgt ervoor dat er geen kabels of andere toebehoren nodig zijn om uw smartphone op te laden. Het enige wat u nodig heeft is een Qi oplader. Deze oplader zorgt ervoor dat u telefoon draadloos wordt opgeladen.

Enkele fabrikanten bouwen standaard een Qi accu in de telefoon. De Qi accu zitten in de nieuwere toestellen van Samsung, HTC en LG. Apple bouwt helaas nog geen Qi accu in de iPhone. Wilt u echter toch uw Apple telefoon draadloos opladen? Dan is dat alsnog mogelijk. In de laatste paragraaf wordt dit uitgelegd.

Hoe werkt het?

Om draadloos op te laden moet de smartphone beschikken over een Qi accu. Om deze speciale accu op te laden heeft u een Qi oplader nodig. Maar u vraagt zich zeker af: hoe kan een accu draadloos opgeladen worden?

Om de accu op te laden wordt gebruik gemaakt van inductie. De Qi oplader heeft een spoel die ronddraait waardoor er een magnetisch veld ontstaat. De Qi accu heeft een spoel die de energie weer gebruikt. Door dit proces wordt de accu opgeladen.

iPhone draadloos opladen: Hoe doet u dat?

Zoals eerder genoemd kunnen alleen de smartphones van Samsung, HTC en LG draadloos worden opgeladen. Helaas is het nog niet mogelijk om een Apple telefoon draadloos op te laden. Echter is hier een oplossing voor. Er is een aparte telefoonhoes/case te koop die gemonteerd kan worden op de iPhone. Deze case zorgt ervoor dat de Apple iPhone alsnog draadloos opgeladen kan worden. Zo’n case is te koop voor ongeveer €10,-.